Design

alle byggetrinn

Design med ShellBau

For å optimere alle byggetrinn, tilbyr vi vår patenterte konstruksjonsteknologi med Shellbau-paneler. Vi kan forberede et byggeprosjekt for deg, produsere strukturer i fabrikken vår og bygge hjemmet ditt på tomten din. Shellbau-hjem er fokusert på bærekraftige, økologiske, kostnadseffektive og rasjonelle løsninger. I denne epoken med energi- og miljøutfordringer, er det avgjørende å velge de riktige estetiske og materielle tilnærmingene. Vi utarbeider bygge- eller renovasjonsprosjekter for ulike typer bygninger og tar på oss løsninger for interiør- og ingeniørforsyning.

Hvorfor designe med ShellBau?

Du trenger ikke å ha svar på alle spørsmålene som dukker opp. Det er her vi kommer inn. Vi kan gi råd, vise deg rundt og la deg oppleve ting på egenhånd. Vi gir råd gjennom hele byggeprosessen, starter med valg av tomt og avslutter med interiørmuligheter. Moderne digitale teknologier, gir muligheter til å visualisere drømmene dine, endre dem og velge mellom flere alternativer.

Den avgjørende delen av å bygge et hjem er designet. I løpet av designfasen er det tid til å forestille seg, lete, forandre, løse problemer, gå tilbake, starte eller på annen måte fordype seg i positive følelser før det viktigste stadiet, å bygge drømmehjemmet ditt på den valgte tomten. Designstadiet krever mest tålmodighet, mens konstruksjon må være presis og rask.

Et bredt utvalg av byggematerialer, etterbehandlingsmaterialer og konstruksjonsløsninger, gjør at vi kan realisere dine planer og visjoner nøyaktig. Høye krav til energieffektivitet oppmuntrer oss til å se etter optimale og enkle løsninger, som raskt kan implementeres. Vår 12 års erfaring innen salg av byggematerialer, lar våre kunder velge materialer med høy kvalitet og pålitelige materialer fra fundament til nøkler, og fullføre byggingen av et hjem 100 % ferdigstilt.

I vårt produksjonsanlegg, produserer vi bygningskonstruksjoner basert på egne eller andre designeres utarbeidede prosjekter. Vårt patenterte monteringssystem for byggeelementer, lar oss tilpasse ulike prosjekter, tilpasse dem etter moduler eller nøyaktig oppfylle byggherrens intensjoner. Du kan velge blant eksisterende standardprosjekter. 

Før du setter i gang et prosjekt, anbefaler vi å utarbeide en designbrief: Hustypen bør spesifiseres med følgende i tankene: Hvor mange og hva slags rom det vil ha, den arkitektoniske stilen og andre viktige aspekter som betyr noe for deg. Før du bestiller et prosjekt, anbefaler vi derfor å fylle ut denne tabellen:

Tips for planlegging av prosjektet:

Ved planlegging av bolig, er det viktig å bestemme nøkkelfaktorene. De vil påvirke den optimale funksjonaliteten til huset, slik at det gir høy livskvalitet. I mange tilfeller inkluderer disse nøkkelfaktorene kardinalretningene (nord, øst, sør, vest), rådende med vindretninger, plasseringen av innkjørselen til tomten, bygningens tegninger, det tiltenkte gårdsområdet og utsikten fra tomten (mot byen, elven, skogen, osv.). Det kan imidlertid være tilleggsfaktorer som støyende veier, høye nabobygninger, kupert terreng eller andre spesifikke funksjoner på stedet som krever riktig evaluering.

Orientering av tomten og huset i forhold til kardinalretningene, påvirker også mengden naturlig lys inne i huset. For eksempel vil rom på nordsiden av huset stå i skyggen hele året. Da er det best å unngå å plassere oppholds- og soverom der. Det er viktig å ha så mange vinduer som mulig vendt mot sør, da dette vil bidra til å redusere oppvarmingskostnader. Vinduene bør være svært isolerte og lydisolerte. Utvendig solskjerming som markiser eller persienner, bør installeres over eller foran vinduene. Det sikrer et varmt inneklima om vinteren og et kjølig om sommeren.  Husets hovedoppholdsareal bør være orientert mot sør. Middagssolen lyser opp og varmer opp de sørlige rommene, og gjør det hyggelig å tilbringe tid der hele dagen. I løpet av arbeidsuken, tilbringer familiemedlemmene ofte mest tid sammen ved spisebordet. Det er ikke noe som er morsommere enn å diskutere dagens begivenheter med familien, med solnedgangen som bakgrunn utenfor vinduet. Den rådende vindretningen er en annen avgjørende faktor. Den dominerende vinden kan komme fra alle kardinalretninger. Den kan være sterk eller svak, kald eller varm. Hvis vinden er svak og blåser fra sør, kan den brukes til naturlig ventilasjon i bygget.

Boliger som ligger i områder med fremherskende vind, bør bygningens form tillate vinden å “gli” over taket, eller ha trær eller busker plantet for å blokkere vinden. For å håndtere vinden riktig, er det nødvendig å plante komposisjoner av bartrær og løvtrær i nærheten av huset. Bartrær skjermer bygningen mot direkte vind hele året, mens løvtrær kan plantes på en måte som leder indirekte vind mot huset om sommeren. Løvtrær plantes på en slik måte at de om sommeren, ved å danne en barriere, leder indirekte vind inn i bygningen. Om vinteren når bladene faller, er ikke barrieren effektiv lenger og den kalde, indirekte vinden går ikke lenger inn i bygningen. Løvtrær har blader om sommeren og ingen blader om vinteren. Denne egenskapen hos løvtrær kan utnyttes for å løse problemer med overoppheting i rom med glassfasade. Om sommeren danner bladene som har vokst ut, en barriere mot sollyset. Det beskytter ikke bare vindusglassene, men også de eksterne veggene på bygningen mot overflødig varme. Om vinteren, når bladene har falt, blokkerer ikke lenger vindfangerne solens ståler og de innendørs rommene fylles med behagelig sollys og varme.

En eller to etasjer?

Et av de vanligste spørsmålene vi får fra kunder er: “Tomten er liten, bør vi bygge et to-etasjes hus?”. Avgjørelsen mellom et en-etasjes eller to-etasjes hus, bør imidlertid tas etter en grundig analyse av husbyggerens behov, tomtens egenskaper og tilstøtende eiendommer. Det er viktig at huset er godt designet, effektivt og passer kundens preferanser. Per i dag har 80 % av bestillingene en tendens til å helle mot en-etasjes struktur. Fordeler med en-etasjes hus er:

Å bygge en garasje koster like mye som å bygge et hus. Det krever fundamenter, vegger og et tak. For å optimalisere prosjektet, anbefales det å velge enoverbygd carport i stedet.

Det anbefales å vurdere en bedre løsning, å utforme en terrasse ved siden av huset. Det fungerer som en erstatning for en balkong, et lysthus og en overbygd veranda. Enten det er en innglasset terrasse eller en rammeløs skyvekonstruksjon, kommer du til å ha ekstra boltreplass selv om været er mindre gunstig.

En peis er ofte en drøm knyttet til det å eie et hjem. Det er derimot viktig å vite at det kan være dyrt å installere en peis. Det krever både skorstein og selve ildstedet, for å gjøre det til et komplekst tillegg, spesielt i et energieffektivt hus A+. Installasjonskostnadene kan være betydelige, men peiser brukes ofte bare noen få ganger i året.

Det anbefales å velge sertifiserte og standardiserte byggematerialer. Ved å utnytte den lange erfaringen vår i byggesektoren, sammen med Shellbau-paneler, kan vi levere ulike byggematerialer. Vi jobber direkte med globalt anerkjente produsenter eller deres distributører, slik at vi kan tilby konkurransedyktige priser under markedspriser. For å optimalisere tid og kvalitet, leverer vi materialer sammen med Shellbau paneler. Du finner informasjon om tilgjengelig sortiment i den aktuelle avdelingen.