Innvendig etterbehandling.

ShellBau - Hvordan utføre all innvendig etterbehandling riktig i rekkefølge

Innvendig etterbehandling.

For innvendig etterbehandling av Shellbau-hus, brukes ofte gipsplater. Disse panelene kan installeres i lengderetningen, på tvers (vertikalt, horisontalt), eller, i tilfellet av dobbel-lags-avslutning, på begge måter.

Vertikal montering: Panelbredden er 1200 med mer, avstanden mellom stenderaksene er 600 mm (profiler er montert på Shellbau-støtskjøtebjelkene). Horisontalt underlag og vertikalt underlag: Panelbredde er 625 mm (nedre sjikt) og 1200 med mer (øvre sjikt), med en avstand på 600 mm mellom stenderaksene. Ved montering av et flerlags panelbelegg, må skjøtene (både horisontalt og vertikalt) på hvert lag overlappe. Installering av skillevegg i bygninger av typen Shellbau: Dersom avstanden mellom veggene overstiger 6000 mm, bygges skillevegger med Shellbau skillevegger. For andre rom brukes et standard skilleveggsystem av gipsplater, ved å følge disse trinnene:

Montavimo eiga

Merk plasseringen av fremtidige skillevegger.

Påfør en tetningstape på baksiden av UW-profilen, som tetter mindre ujevnheter i underlaget (opp til 2 mm, hvis det er større, brukes en tetningsmasse) og hindrer lyd i å spre seg rundt omkretsen og mellom strukturer.

Fest UW-profilene til gulvet og taket.

Merk posisjonene til vertikale profiler på de horisontale profilene hver 60. cm.

Sett inn og juster stenderne, koble toppen og bunnen av stenderne til de horisontale profilene med spesielle koblinger.

Legg mineralull på de innerste stenderne. Ullmattene skal passe inn i de horisontale profilene, slik at bredden bør være 1 cm videre enn avstanden mellom vertikale stendere.

Skjær gipsplater som passer til veggens høyde.

Monter det første laget med gipsplater. Det første laget festes med selvskjærende skruer (TN eller XTN) hver 75. cm. Avstanden mellom de selvskjærende skruene og kanten dekket med kartong, bør ikke være mindre enn 10 mm, og fra den kuttede kanten, ikke mindre enn 15 mm. Selvskjærende skruer bør velges ut fra tykkelsen på brettet. Pass på at skruene trenger minst 10 mm gjennom metallet i profilen:

Paneler kan monteres både vertikalt og horisontalt. Når du installerer vertikalt, anbefales det å bruke paneler uten horisontale skjøter, og utvide dem til hele rommets høyde.

Når du monterer paneler i to eller tre lag, er alle festet til metallrammen med festemidler.

Når du klargjør veggen eller skilleveggen for å sette på keramiske fliser, må tykkelsen på gipsplatene ikke være mindre enn 12,5 mm. I en ettlagskonstruksjon bør avstanden mellom stender ikke overstige 400 mm.

Påfør en klebrig maskeringstape rundt omkretsen.

Før påføring av fugemasse, grunnes alle kuttekanter med en primer som hefter godt.

Bruk gipsfugemasse til fugefinishen.

Det første laget krever ikke forsterkende tape. Fyll på og fullfør omkretsfugene med fugemasse.

Monter det andre laget med gipsplater. Skjøtene på det andre laget må ikke plasseres over skjøtene i det første laget. Det andre laget er sikret med selvskjærende skruer hver 25. cm.

For å forsterke sømmene i det andre laget, er det best å bruke papirforsterkende tape og deretter påføre fugemasse.

Gulv

Før du legger gulvbelegget, er det nødvendig å dekke gulvene med en vanntettingsmembran. Vanntettingsbelegg brukes for å installere en fleksibel komposittvanntetting på gulvoverflater med standard gulvbelegg.

  • Vanntettingsmembranen legges på underlaget, og etterlater en 10-15 cm kant rundt omkretsen av rommet.
  • Membranen er festet til underlaget med lim.
  • Membranen er limt sammen med en spesiell tape.
  • Kanten rundt omkretsen av rommet er forseglet med vanntettingstape.

Etter vanntettingen kan den valgte avslutningen påføres, for eksempel fliser, tregulv, PVC eller linoleum.

Ønsker du å forsterke vanntettingen kan du bruke armeringsbånd. Forsterkingstapen legges på vanntettingsmembranen for å sikre tilstrekkelig styrke og holdbarhet.

Dersom underlaget utsettes for fuktighet fra begge sider, må det benyttes en vanntettingsmembran med to lag. Det første laget er lim og fungerer som underlag for det andre laget. Det andre laget er motstandsdyktig mot vann og fuktighet.

Forberedelse